sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Asuntolainaa youtubessa

Eipä mennyt aikaakaan, kun asuntolainamainokset puskivat myös youtubeen. Ja mikäs siinä, ilmaista näkyvyyttä miljoonille suomalaisille. Toistaiseksi suosio on ollut vähäistä, sillä esimerkiksi pohjolan suurimman pankin Nordean asuntolaina mainoksia on katsottu vasta 130 kertaa. Ja, perheeseen vetoavan ikävystyttäviä osa noista onkin. Pieni särmä olisikin paikallaan. Meemijulkisuudella internetissä kilpaillaan, ei niillä samoilla kikoilla, millä myyntiä salkkareiden mainoskatkoilla saadaan.


Tämä sopisi hyvin televisioon, mutta kuka haluaa vapaaehtoisesti katsoa tätä youtubesta, kun tube on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempaa materiaalia?Sampo pankin "Tylsä asuntolaina" - mainos on myös Tylsä mainos, kuten videon youtubeen laittaneen käyttäjän videon otsikkokin kuuluu.

Perusongelma näissä mainoksissa on se, että se mikä toimii televisiossa, ei todellakaan toimi youtubessa. Sampo pankilla ei liene vielä omaa käyttäjätunnusta youtubessa, mutta Nordea on jo omat mainoksensa laittaneet tubeen. Asuntolainamainos voisikin menestyä, mikäli se olisi suunniteltua nettikansalle. Kannattaakin laittaa internettiin jotain vasta, kun se palvelee lukijoita ja katsojia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti