Ensimmäinen ja todennäköisesti vaikein vaihe on asunnon hinnan määrittäminen. Paras tapa tähän on vertailla alueen asuntojen hintakehitystä sekä myytyjen asuntojen hintoja samasta talosta ja/tai lähitaloista. Röyhkeät voivat myös kutsua välittäjiä paikalle arvioimaan asunnon hinnan. Tämä palvelu on lähes aina ilmainen eikä velvoita mihinkään.
Toinen vaihe on hankkia kaikki tarvittavat paperit joita ovat isännöitsijätodistus korjausselvityksineen, taloyhtiön yhtiöjärjestys, edellisen kokouksen pöytäkirja sekä tilinpäätös, tase ja taloussuunnitelma.
Kolmas vaihe on asunnon mainostaminen. Netissä on useita hyviä myytävät asunnot palveluita kuten oikotie. Näissä ilmoitusten jättäminen on ilmaista tai maksaa joitakin euroja. Itse karsastan lehti-ilmoituksia joihin tulisi sortua korkeintaan silloin, jos myytävä asunto ei ole kovin houkutteleva.
Neljäs vaihe on näytön järjestäminen. Näyttö voi joko olla avoin tai ainoastaan yhteyttä ottaneille, potentiaalisille ostajille järjestetty. Asunto tulee siivota tip-top kuntoon ja parasta olisi siirtää helposti vietävät arvoesineet pois. Edellä mainitut asiakirjat tulee olla esillä ja niistä kannattaa ottaa kopioita ostajaehdokkaille annettavaksi.
Näytössä kannattaa myös kertoa tehtävään tarjoukseen ja ostopäätökseen vaikuttavia asioita kuten mahdolliset putki- ja ulkosivuremontit, asunnon viat ja korjaustoimenpiteet sekä alueen yleinen kaavoitustilanne. Myös lähialueen palveluista kannattaa kertoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti