torstai 30. kesäkuuta 2011

Uuden asunnon ostajan kannattaa huolehtia talostaan

Uuden asunnon ostajan kannattaa huolehti asunnon turvallisuudesta - asuntolainan nostaminen ja asunnon ostaminen ovat niin suuria päätöksiä, että asuntovarallisuuden arvosta on syytä pitää hyvää huolta.

Tämä koskee erityisesti tilannetta, jossa käytät asuntolainan vanhan talon ostamiseen. Vanhat talot eivät yleensä kaikilta osin täytä nykyisiä laatuvaatimuksia, minkä vuoksi asuntolainan ottajan kannattaa aina varautua myös uuden ostoksen remontointiin. Erityisen tärkeää on huolehtia sähkö- ja putkitöistä asianmukaisesti.

Sähköasennusten uusiminen parantaa turvallisuutta

Sähköasennukset ja sähkölaitteet aiheuttavat paljon tulipaloja - siksi on hyvä jo paloturvallisuuden vuoksi tarkistuttaa vanhan talon sähköasennukset ammattilaisella. Siksi vanhan talon ostajan kannattaa kutsua myös sähkömies mukaan arvioimaan korjaustarvetta.

Vanhat asennukset usein alimitoitettuja

Niinkin äskettäin kuin 1970-luvulla rakennetuissa taloissa sähköasennukset on usein mitoitettu liian pienelle määrälle sähkölaitteita. Esimerkiksi keittiössä tarvittavien sähkölaitteiden määrä on kasvanut runsaasti, eivätä edes pistorasiat usein riitä mikroaaltoouuneja, sauvasekoittimia, kahvinkeittimiä, leivänpaahtimia ja muita pieniä laitteita varten.

Sama koskee muitakin huoneita: television ja stereoiden lisäksi verkkovirtaa tarvitaan digibokseihin, dvd-soittimiin, laajakaistamodeemeihin, tietokoneisiin, puhelinten latureihin ja lukemattomiin muihin pieniin laitteisiin. Tämän vuoksi asunnot ovat täynnä jatkojohtoja ja risteileviä sähköjohtoja.

Uudet asennukset pintavetoina

Jos päädyt sähköasentajan kanssa vetämään kotiisi uudet sähköt, ne on helpointa asentaa pintavetoina. Tällöin asennustöitä varten ei tarvitse rikkoa seinäpintoja.
Pintajohdot on perinteisesti tapetoitu, jolloin johdot peittyvät hyvin. Toinen vaihtoehto on piilottaa sähköputket uusiin, kevytrakenteisiin väliseiniin.
Sähköasennukset voidaan myös piilottaa jalka- tai kattolistoje taakse. Tämä on varmasti helpoin tapa piilottaa asennukset, jos seiniä ei haluta tapetoida. Jos taloon tehdään isompi remontti, voidaan johdotus kätkeä myös lattian alle.

Jätä asennukset ammattilaisen tehtäväksi

Muistat varmasti, että voit itse tehdä kodissasi vain pieniä sähköasennustöitä. Uusien sähköjohtojen vetäminen ei kuulu näihin sallittuihin korjaustöihin. Sen vuoksi -- ja lisäksi oman ja perheesi turvallisuuden vuoksi -- sinun kannattaa ehdottomasti käyttää luotettavan, ammattitaitoisen yrityksen palveluita sähköasennusten tekemiseksi. Siten varmistat paitsi asuntosi turvallisuuden, myös asuntolainalla hankitun asunnon arvon säilymisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti